Burgonyás tönkölypogácsák sült paradicsommal
|
Elkészítés:A meghámozott burgonyát sós vízben fõzzük puhára, szûrjük le, törjük össze, és hûtsük ki. Adjuk hozzá az olajban üvegesre futtatott aprított hagymát, a tojásokat, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és végül a tönkölylisztet. Az egészet gyúrjuk egynemû tésztává, és pihentessük egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, és szaggassunk belõle 4-5 centis pogácsákat. Forró olajban süssük pirosra minkét oldalukat, szedjük szalvétára, és csepegtessük le. A kemény húsú paradicsomokat daraboljuk ujjnyi vastagra, fûszerezzük sóval, borssal, aprított bazsalikommal, és kevés forró olajban gyorsan süssük meg. Tálaláskor a tönkölypogácsákat és a sült paradicsomokat rétegezzük egymásra, és díszítsük a bazsalikomlevéllel. Hozzávalók:- 60 dkg burgonya
Még több recept |
hírlevelet, DM levelet nem készít és nem fogad.
-
FIAT STILOÁr: 1.080.000 Ft -
FIAT LINEAÁr: 1.599.900 Ft -
OPEL ASTRA HÁr: 850.000 Ft -
VOLKSWAGEN GOLFÁr: 759.000 Ft -
RENAULT EGYÉBÁr: 4.999.999 Ft -
VOLKSWAGEN NEWÁr: 5.490.000 Ft -
AUDI A4Ár: 699.000 Ft -
CITROEN C4Ár: 1.345.000 Ft -
BMW 318Ár: 1.799.990 Ft -
AUDI 80Ár: 329.000 Ft -
MERCEDES-BENZ EÁr: 829.000 Ft -
VOLKSWAGEN CADDYÁr: 1.479.000 Ft